Sider

fredag den 30. december 2011

Så kan stofsamlingen blive hjemme

Jeg tror aldrig, at jeg har fået vist denne frem. Men den er faktisk gået hen og er blevet et næsten lige så uundværligt værktøj for mig som min rulleskærer og lineal de sidste par måneder.
Det er en farveskala. 24 kort med hele regnbuen - fra den helt gule, over i den skriggrønne, græsgrønne, grønblå, blågrønne, forbi alle himlens smukke blå farver videre over i de lilla nuancer, fortsættende mod rød, magenta, før den slutter i tre-fire orange-gule farver.

Hvert kort har ud over den klare farve en lang liste med alle de mange toner af farven (beklager, jeg har ikke styr på fagudtrykkene, jeg kigger bare). Derudover også en lang liste af farven, hvor der er blandet sort i, så man kan se, hvordan det påvirker kuløren. For en som mig, der ikke hørte vildt meget efter i billedkunst, er den guld værd, og jeg kan mærke, at den allerede har skærpet min "fornemmelse for farver" betragteligt.

Jeg bruger den til Det Store Projekt, når jeg finder farver. Den er suveræn at have med på indkøb, så jeg ikke behøver at slæbe hele stofsamlingen med for at se, om en ny slags stof passer med det derhjemme. Samtidig har den gode vejledninger for en nybegynder som mig i at skabe sammenhæng og harmoni i patchwork. Altså: en anbefaling herfra.

onsdag den 28. december 2011

Blogland har bragt... Vol.2

Først og fremmest glædelig jul til jer alle, jeg håber, I hvde en herlig højtid! Trods mine mange trængsler med tænder og smerter, lykkedes det faktisk også her at have nogle rigtig dejlige dage med familierne, før det i går morges alt alt for tidligt blev hverdag igen...

Og så til det vigtige: Fremvisninc af post fra blogland! Jeg viste jo forleden den fine elefant, jeg vandt i klovneri-støtte-lodtrækningen hos Mia.
Men også den fine bluse fra Laura er kommet ind ad døren! Så nu har jeg om ikke en ræv bag øret, så i hvert fald en om halsen! Tusind tak :)

torsdag den 22. december 2011

Blogland har bragt velsignet postbud...

De sidste par dage har det været jul i min postkasse. jeg har nemlig været så utrolig heldig, at vinde i Mias flotte indsamling til hospitalsklovne. Et flot initiativ, som jeg var glad for at støtte.  Utroligt nok endte jeg med at løbe med en af præmierne - nemlig den fra blogland!

Pakkerne har betydet ekstra meget, fordi jeg har ligget underdrejet med betændelse i en visdomstand hele ugen. Avvvv! I går blev den fjernet, men det betyder jo et par dage ekstra med rigtig ondt, før det hele gerne skulle blive godt igen.

Jeg har bestemt, at de fine sager skal have hver deres indlæg, så de rigtig kommer til deres ret: vi starter med den fineste Hvedefant fra Bodil. Den er nemlig allerede blevet brugt til at lindre lidt på de dumme tandsmerter. Tak! :-)

Nu har jeg prøvet talrige gange og den bette elefant VIL bare stå på højkant. Jeg beklager og tilskriver det, at han er juleglad og jeg er tandsløj.... ;-)

fredag den 16. december 2011

Stofbytte vol. 2

Min postkasse ser så glad og velnæret ud, når jeg kommer hjem hver dag - det er yndlingsmad med lækre aviser og super stofpakker fra blogland nærmest hver dag! Absolut det bedste at fodre sin postkasse med :-)
Denne fine pakke var fra Rikke, fordi vi havde byttet. Og ihh dog, hvor jeg fik regnbuen inden for dørene! Tusind tak Rikke - de er allerede omsat til firkanter...

onsdag den 14. december 2011

Stofbytte vol. 1

 De sidste par uger er jeg virkelig begyndt at udnytte blogland 'på det sjoveste' - nemlig ved at bytte stoffer!
Hvis mine byttemakkere er bare halvt så glade som jeg, er det fantastisk!
Her er foto af min først modtagne pakke, som kom i bytte fra en gammel veninde. Jeg har nemlig lovet at hækle hendes datter en dejlig dukke - håber, at jeg kan vise frem i weekenden.

Farverne lider af den generelle vinter-gule kulør, men jeg håber, at man kan fornemme alt det gode..
Stofferne her skal jeg bruge til mit store projekt, som efterhånden tager form og begynder at virke realistisk muligt. Men der er stadig lang, lang vej igen...

tirsdag den 13. december 2011

Numser klar til at sprede glæde

For snart længe siden lovede jeg, at jeg ville vise numser frem, når de var helt færdige. Jo jo.
Otte fine glas blev det til - og allerede har jeg delt så mange ud, at der kun er tre tilbage!
De er pakket i Søstrene Grenes glas. Fine glas til kun 5 kroner - men med det mest forfærdelige gevind... Sammen med numserne ligger stjerneanis, kanel, laurbærblade og nelliker. Bare lige til at øge fornemmelsen af det syltede.

Teksten, der forklarer om de syltede sager.

mandag den 12. december 2011

December er pakkernes tid

Kæresten er efterhånden ved at være misundelig over alle de pakker, jeg får for tiden. Denne er det efterhånden et par dage siden, jeg modtog - Vundet i Susis dejlige giveaway.
I går fik jeg så prøvet en lang række af dem på søsters yndlings-opskrift på brune kager. Mmmm, hvor lejligheden lugtede af ægte "brunt og brændt"  hele dagen.

Disse var selvskrevne. En skriverkarl som mig er NØDT til at lave talebobler til kollegerne. Puslebrikkerne er bare fede  - og det er da åbenbart, at man skal have småkager til den "søde tand" og dele "godbidder" ud.

Der er god harmoni i disse, synes jeg.
Jeg kunne selv vælge, hvilke 15 udstikkere, det skulle være. Og selvfølgelig skulle nogle af dem være "dyre".


til sidst en god gang værktøj til kagesnedkeriet. Snefnug er altid smukke - og hjertet med et twist kunne jeg slet ikke stå for!

søndag den 11. december 2011

Henriettes elefantastiske giveaway

Ihhh, jeg har været så utrolig heldig de sidste par uger! Hele tre give-aways, har jeg vundet! Altså altså altså, det føles nærmest, som om jeg får pakkekalender fra blogland i disse dage! ;-)
Forleden dukkede den skønne fyr her op. Han er fra Henriette og jeg har bestemt, at han ikke bare skal ligge og vente på, at jeg bliver den heldige ejer af en bil - han skal ud og se verden så hurtigt som muligt! Derfor ryger han med som gave her til jul, til en dejlig børnefamilie, der i forvejen netop er blevet et medlem større, men sagtens har plads til endnu en dejlig størrelse...
Har du i øvrigt været forbi Henriettes blog? Kan kun sige, at den klart er en lille sønsdagstur værd med alle dens mange lækre diy's!

torsdag den 8. december 2011

Det kan man da kalde Flet og sjov!

Er lige nødt til at gøre lidt reklame på min ellers reklamefri blog. Det handler nemlig om en rigtig rigtig skøn ide, som Flet og Sjov har fået her op til jul. Alle hendes faste læsere inviteres til at sende hende plastikstykker til brug til en flettet taske - som hun så fletter sammen og udlodder! Det er da om noget Flet (for hende) og Sjovt (for os alle!)
Jeg er i fuld gang med at samle sammen fra gemmerne. Blandt andet af de skønne røde kaffeposer, som jeg netop har hentet to store ladninger af fra mine skønne kantinedame-pushere :-)

I øvrigt så har jeg været så heldig de seneste par uger. Hele tre giveaways!!! Det er jo helt vildt og to af dem er endda også kommet frem allerede. Jeg viser frem i morgen og i weekenden. De fortjente nemlig at blive fotograferet i dagslys, så de rigtig kan beundres...

onsdag den 7. december 2011

gør hverdagen lidt sjovere for de syge børn

Der er mange gode tiltag i blogland for at gøre julen og hverdagen på sygehusene lidt bedre for børn og deres familier.
Jeg har valgt at støtte Mamma Mias Verden i dette projekt i år:
Klik ind her, hvis du også vil bakke op om hospitalsklovnenes arbejde. Dejligt initiativ, Mia :-)

tirsdag den 6. december 2011

Blomster midt i alt juleriet

Det er den søde, travle juletid på kreafronten med mange sager, der skal gøres færdige (og som langt fra alle kan vises) før jul.
Men ind imellem har jeg også stjålet lidt tid til at begynde foråret - i hvert fald i tankerne. Jeg er nemlig så småt startet på African Flower-sekskanterne igen. De er nu hyggelige og fine, synes jeg!

Tanken er, at de skal bruges til en gave, der skal gives i slutningen af maj - sådan en af de anledninger, man er glad for, at man får besked om nogle måneder i forvejen, så man kan nå at lave noget godt at byde velkommen til verden med.

Sidste gang, jeg lavede african flower kom der dette tæppe ud af det. Størstedelen af lapperne blev lavet på en tre ugers tur til Cuba, hvorefter jeg hæklede dem sammen herhjemme. Nu er det daglige pendlerture, der giver muligheden. Der kommer færre lapper ud af det dagligt, men mange lapper små...

søndag den 4. december 2011

Hvad søndagen skal gå med...

Forleden dag blev disse fine sager lagt op. I dag skal de syes sammen. Der er nemlig dømt rolig hyggesøndag her i huset efter en længere række hektiske dage.
Målet er et sengetæppe til en af mine mange yndlingsniecer. Julegave naturligvis.
 Det blev skåret og lagt op for et par uger siden. Jeg var ret overrasket over, at jeg kunne finde hele regnbuen i samlingen - i hvert fald i denne form. Bemærk dog, at jeg fortsat jagter regnbuestoffer til et andet projekt.

 Stofstykkernes størrelse er 16 x 16 cm, så efter syning efter de i 14 x 14 cm.

Nu mangler der bare lige en større rundtur i blogland, som jeg groft har forsømt de seneste uger. Min feedreader taler sit tydelige sprog - der ligger 715 lokkende, lækre indlæg og venter, og det er jo kun de allermest faste yndlingsblogs!

fredag den 2. december 2011

Se denne herre slange sig...


Jeg må beklage på forhånd - jeg bakser også med mørke billeder her i december. Men jeg ville bare så gerne vise jer den første, færdige julegave. Nemlig ham her:


 Han er godt 1,5 meter lang og skal ligge og slange sig under juletræet snart. Men da jeg er ret så sikker på, at den tre-årige niece ikke kigger med her (og heller ikke hendes forældre), så får I et smugkig.

Han er syet af en masse stofrester, jeg havde liggende, og derefter fyldt med vat. Tungen er laaang og af filt og så har han fået grønne knapper, der er syet på, så de ligner rigtige, skrå slange-øjne.
Link til DIY på slangen - og på mange andre skønne sager finder du her
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover