Sider

torsdag den 26. januar 2012

Nede i min egen kælder...

...Er der heldigvis ikke frikadeller at finde. Derimod var glæden stor, da jeg kort før jul fandt ud af, at en venlig og formentlig kreativt tænkende sjæl havde fundet sig en god, gammeldags rullemaskine - og tilmed sat den i vores vaskekælder til fri afbenyttelse!

Min mor havde også et stort skrummel af en rullemaskine stående, da jeg var helt lille. Den blev dog kun brugt en enkelt gang eller to om året, fordi det tog så lang tid at pakke den ud og ind. Men denne her står bare klar parat til start!
Pludselig er tanken om at vaske nyindkøbte stoffer helt anderledes overskudsagtig. For det tager altså bare ingen tid lige at køre sådan et par meter stof gennem rullemaskinen, når man sammenligner med, hvor lang tid det tager at stryge!
Jeg har nu brugt den et par gange, og det er altså bare skønt. Et stort plus til vores i forvejen dejlige andelsforening :-)
(og så har jeg ikke engang nået at kigge på det tekstilværksted, der efter sigende skulle være etableret i forrige weekend oppe under taget...)

tirsdag den 24. januar 2012

Blogland har bragt... Vol8

Endnu engang har posten været forbi med en gave, takket være Mias klovnerier.

Denne gang er det fra Tina, der har lavet disse lækkkerier i sort læder.

Jeg er dybt imponeret over håndværket. Det ville jeg godt nok ikke selv kunne! Især er jeg tosset med øreringene, som passer godt til mine mange andre "dyre sager" - det er heldigt ramt :-) Og så har jeg en ganske bestemt veninde, der snart har fødselsdag, i tankerne til den ene af læderkæderne.
Tusind tak Tina !
To lange kæder med forskelligt vedhæng - og så i lækker læder.

fredag den 20. januar 2012

Storforbruger af lim

Så er der igen-igen tanket op i beholdningen. Denne gang var det lim og små patchwork-firkanter, der kom ind ad døren. Jeg er storforbruger af disse sager i øjeblikket - og jeg synes godt nok, at der især går mange af disse limpenne til.
Heldigvis kan det klares med refiller. Og selv om jeg synes, at de forsvinder lidt for hurtigt (jeg kan anslået lave mellem 70 og 100 firkanter med hver refill), så er de det hele værd!!
For hvor jeg tidligere kunne ri omkring 20 firkanter på en togtur (40-45 min), så kan jeg nu nå op omkring de 50 på den samme tid. Det er altså noget, der batter noget, når man skal lave så mange, som jeg skal...

Langt de fleste stoffer, som jeg har prøvet, binder fint med limen. Der er dog enkelte mere faste stoffer, der har tendens til at "gå op igen".
Endnu har jeg til gode at se, hvordan det virker, når limen skal vaskes ud af stoffet igen, før det monteres. Men det går forhåbentlig nemt. Har du erfaringer?

tirsdag den 17. januar 2012

Blogland har bragt... Vol. 6

Man skulle jo ellers tro, at jeg havde fået nok. Altså var blevet så begavet, som jeg kunne blive - bare se alle de fine ting her, her, her, her  og her - alle vundet i Mias fine klovneri-støttekonkurrence. Men forleden kom også denne herlige skildpadde ind ad døren.
Han er fra Mette og kaldes en Sløvpadde. Jeg synes nu bare mest, at han er en Nuttetpadde... :-)
Sløvpadden kan rangle, hvis man lige ryster ham let.






Og så i øvrigt velkommen til alle mine mange nye læsere, der har fundet forbi fra Karen. Jeg er vildt beæret :-)

torsdag den 12. januar 2012

En regnbue til sengen

Så er der dømt billedspam!
For jeg har gemt den bedste/største af julegaverne til sidst. Ældsteniecens forældre havde ønsket et sengetæppe til den 7-årige.
Efter en del ture rundt på nettet, besluttede jeg, at det skulle være et regnbuetæppe. Jeg har set det flere steder - f.eks. her og her, men ville lave min egen version.
  Hver lap måler 14x14 cm i færdig version. 
Tæppet er en ordentlig blanding af både gammelt og nyt stof. Det måler i alt 205 cm x 140 cm, så det var en større omgang at få lagt alle lagene glat på gulvet...
Med blandingen af både børne-, blomster og ensfarvede stykker håber jeg, at niecen kan holde ud at kigge på tæppet nogle år, før det bliver "barnligt" og "not cool".
Jeg troede, at jeg var i okay tid, men den sidste uge op til jul med konstante smerter i min dumme visdomstand gjorde, at jeg pludselig måtte tænke i tidsperspektivet også.
Derfor valgte jeg, at der ikke skulle quiltes i alle syninger mellem lapperne, men at der i stedet "kun" skulle quiltes i skellene mellem de forskellige farver. En løsning som jeg dog endte med at være rigtig godt tilfreds med.

Bagsiden blev denne flonel, som jeg havde liggende i en stor størrelse. Jeg håber, at det hjælper til, at tæppet bliver liggende stabilt på sengen i stedet for at skride rundt - også når der leges.

onsdag den 11. januar 2012

Lidt ekstra til køkkenet


En Amagerstang og en Filur-is. Ispindene lå mine forældre heldigvis inde med.
I går viste jeg den madpakke, som en af niecerne fandt under juletræet. Men det var ikke det eneste, hun kunne tage med i legekøkkenet - for hvad er et rigtigt måltid uden dessert? Derfor var jeg nødt til at lege "ismaskine" også og hækle nogle is.
"Ægte" vaffelis med både banan, chokolade og vanillekugle. Og så selvfølgelig syltetøj.
 Det var fantastisk at se hendes glæde, da hun gik rundt og lod hele selskabet smage. "Pas på, de er kolde", lød det hver eneste gang så omsorgsfuldt. Så er der altså noget ved at lave hjemmelavede gaver...
Inspirationen har jeg efterhånden fået mange steder fra, men opskrifterne har jeg selv opfundet og rettet til efter et par forsøg. 
Vaflen er lidt for blød og slet ikke sprød, synes jeg. Men det må jeg rette til næste version...
På en amerikansk hjemmeside så jeg denne bakke æg - og vidste med det samme, at jeg var nødt til at lave sådan en!

tirsdag den 10. januar 2012

Hæklet mad til kokken

Jeg har slet ikke fået vist årets - eller rettere - sidste års produktion af julegaver her fra matriklen. På et tidspunkt i december følte jeg, at der nærmest var gået julemandens værksted i den - og at jeg aldrig ville blive færdig!! Meeeen på forunderlig vis løste alting sig, og det blev jul. Dagens gave er en del af gaven til kærestens guddatter på to. Hun er meget glad for mad og skulle derfor naturligvis have udstyr til eget køkken...
En hel madkasse med indhold blev det til.
Ostemaden var et must.
Det samme var spegepølsen med agurkeskiver.
Så var der æggemaden med mayonnaise.
Det hele blev pakket ind i madpakkepapir og lagt i madkassen. En beslutning, der viste sig at være et hit, for Guddatter var helt vild med at pakke madder ind og pakke madder ud.
Inspirationen til alle disse skønne ting er kommet mange steder fra. Flere steder i blogland har jeg set lignende, men det er sjældent, der er opskrifter, så jeg har selv siddet og leget med det, til jeg syntes, det lignende godt nok.

søndag den 8. januar 2012

Blogland har bragt... Vol. 5

Igen er smukke smukke sager landet i min postkasse! Denne gang fra Charlotte, der begår de fineste, strikkede veste og som havde udlovet en valgfri en i klovnerierne.
Jeg valgte en lilla med elefanter - og hvor er den dog bare smuk!! Jeg kender en lille pige, som jeg ved, vil være rigtig god til at passe på de store dyr...
Kæresten har de sidste par uger bemærket over de mange fine gaver, der kommer ind ad døren. Utrolig gavmildt og flot, lyder dommen - og jeg kan da kun være enig! :)

onsdag den 4. januar 2012

Blogland har bragt.... vol.4

 Endnu engang har posten været forbi. Denne gang med post fra Marianne, nemlig de fineste ballerina-futter, som jeg har vundet i en giveaway hos hende. Og ikke bare havde Marianne sendt futterne - hun havde også medsendt en bøtte gummimælk til at putte under sålerne, så de bliver skridsikre. Fornemt!
Hvordan Marianne lige vidste, at den farve blå er min absolut yndlings, ved jeg ikke. Men det er godt ramt :-)
Nu venter de bare på, at jeg får startet en omgang kulørtvask her efter nytår, så de kan blive valket og derefter varme og pynte på mine fusser.
Indtil jeg opdaterer med de færdige versioner, kunne du meget passende smutte forbi Marianne og beundre hendes vildt flotte patchwork-arbejder. Ihhh, mit nytårsønske er, at jeg engang må blive bare halvt så dygtig som hun!
Jeg har set det mange gange efterhånden - men bliver alligevel altid vildt imponeret over den udvikling, som strik tager, når det bliver valket. De skal nok blive megafede de ballerinaer!

søndag den 1. januar 2012

Blogland har brag...t vol.3

Jeg kan lige så godt sige det med det samme - den er så smuk! Den kom med posten allerede før jul, fra denne dame med de smukkeste sager, men tænder, jul og nytår har taget al opmærksomheden fra bloggen.
Men her er den så, langt om længe: En hue til en lille ny verdensborger, komplet med ører og det fineste broderi (jeg har faktisk allerede en modtager i tankerne... Er sikker på, at den vil vække stor glæde!).

Pakken fra Eva er en af mine heldige Klovneri-sager fra Mias lodtrækning. Se de tidligere modtagne pakker her og her.

Håber, I alle er kommet lige så eftertrykkeligt ind i nytåret, som os her i husholdningen. (forhåbentlig har i dog et lavere tømmermandstryk i hovedet end os....) ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover