Sider

tirsdag den 31. juli 2012

Ufo-ups - men der blev 24 ;)

Syntes ellers lige, at det gik så godt med UFO'erne og at holde sig til dem. Men så i søndags blev det lige til en afstikker af de sjovere - med den undskyldning, at de skal bruges til gaver meget snart. Her er de så - 24 styks ærteposer, risposer eller hvad man nu kalder dem. Mine er fyldt med knækkede, tørrede gule ærter fra min grønthandler-biks.
En god mulighed for at få brugt nogle af de mellemstore rester!
Som fortalt skal de bruges til gaver til min skov af skønne nevøer og niecer. Halvdelen af dem, nemlig tre, har fødselsdag her i august, så det var nødvendigt med storproduktion, hvis alle skal have mulighed for at kaste ærteposer i spande, balancere med dem på hovedet, skulder, mave og arme, og alt det andet skønne, man kan bruge ærteposer til!
Fra min fortid som puslinge-gymnastikinstruktør ved jeg, at der er mange timers leg i de enkle poser, så jeg håber, at de vil blive taget godt imod.
Bagsiderne er for størstedelens vedkommende ensfarvet.
Poserne er kraftigt inspireret af en DIY fra hende her. Fin og meget brugbar vejledning - og jeg er helt enig med hende i, at det kan være yderst praktisk med dobbelte poser.

søndag den 29. juli 2012

Skål for endnu en flyvende UFO!

UFO-listen er blevet en opgave kortere. Og skål for det! Der kom nemlig denne, fine røde sag ud af det. En skål af yndlingskaffeposerne fra kantinedamerne, der sørger for stabilt flow af forsyninger. Faktisk så mange, at jeg efterhånden har et helt lille lager.

Hvad den skal bruges til endnu, har jeg ikke bestemt.
Vejledningen er endnu engang fra den flittigt flettende Helene. Altså, nogle DIY's hun laver!

fredag den 27. juli 2012

Ufoerne er ikke glemt...

Der sker stadig noget på ufo-fronten. Det røde sjal bliver nok aldrig en favorit - jeg havde en helt anden drøm i hovedet. Men færdigt skal det blive, og nu varer det snart ikke så længe mere. Midten her skal bare samles, og så skal der hæftes ender. Uha, det bliver godt at få endnu en ting af ufo-listen!

torsdag den 26. juli 2012

Tyggegummikongens taske?

Tyggegummikongen Bobbel, sidder med sin bobbel - taske?
Jeg har i den sidste tid samlet på Stimorol-papir, men da jeg ingen planer har om at flette af dem, vil jeg høre, om du vil have dem? I skrivende stund er der 19, men det bliver løbende til flere, sådan som mine kæber kører for tiden...
Tidligere har jeg set smukke arbejder som denne - naturligvis frembragt af den altid flittigt flettende Helene.
Eneste ønske er, at jeg gerne vil se det færdige resultat! :)

tirsdag den 24. juli 2012

Selvfølgelig er transporttid lig med kreatid

Hver dag tilbringer jeg næsten to timers 'kvalitetstid' med DSB. Eller lidt endnu i hvert fald - for et nyt job vil fra september skære drastisk ned på det, så jeg fremover kan nøjes med min cykel!
Jeg glæder mig vildt, men har nu også haft meget ud af togtiden. For ud over at indhente søvn, så er transporten primært gået med kreating! Det har da også ført til ret så mange færdige ting, langt de fleste af dem har været med på mindst et par ture t/r Ringsted.
Og hvor der for to år siden jævnligt var folk, der bemærkede, at det var sjældent, man så unge kvinder hækle eller strikke, så er det helt anderledes i dag. Selv ser jeg mange andre - og tænker altid på, om det er en af jer fra blogland! :)
I får et lille billede af mit regnbueprojekt - det havde jeg aldrig kunnet gøre, hvis ikke det var for toget...

onsdag den 18. juli 2012

Besværligt og dejligt - endnu en UFO færdig

Jamen altså! Hvor svært kan det dog være????
Lige netop det spurgte jeg mig selv om mange gange, da jeg søndag liiiige troede, at jeg i en håndevending kunne færdiggøre denne taske, som jeg for længe længe siden ville give min søster i julegave. (Men så kom en ordentlig omgang sygdom i vejen for projektet - og siden har den vansmægtet i halvfærdig tilstand på hylden.)
Men for søren da også. Jeg lavede nærmest fejl på samlebånd. Måtte pille op igen, da jeg først fik lagt foret i den forkerte vej. Derefter pille op igen, da jeg fik lavet løbegangen for smal. Og til sidst tog det mig næsten en halv time at få sat snoren i, fordi jeg ikke lige havde tænkt på, at jeg nok skulle have strøget syningerne til hver sin side!
Ak ja. Tumpede mig. Men færdig blev den. Den er langt fra så køn og skøn, som jeg gerne ville have den. Men hvor har jeg dog (forhåbentlig!!) lært meget til næste gang!
Broderiet er fundet i en genbrugs i København for snart længe siden.


Løbegangen gav mig ganske mange problemer.

Men det lykkedes da til sidst. Tasken er foret med hvid bomuldslærred.

Bagsiden er helt enkel. Trods de mange besværligheder er det langt fra sisdte gang, at jeg har lavet sådan en pose. Men der skal en del tilretninger og forbedringer til før næste forsøg.
Den lille UFO-mand er fløjet væk med endnu et projekt fra listen. Nu er der seks tilbage. Heriblandt et stort hæklet sjal samt en del foldeprojekter af kaffeposer.

tirsdag den 17. juli 2012

Jordbær til klippekortet - første UFO færdig!

Indtil videre går det super godt med at holde sig til UFO-projekterne i stedet for at starte nye. Derfor kom symaskinen også frem i søndags - og kort efter var disse jordbær-klippekort-holdere færdige. De havde ligget og bare ventet på at blive syet sammen, og det var da synd...
Jeg kan ikke lade være med at ærgre mig lidt over, at jeg ikke så ideen for mange år siden - før alt det med Rejsekortet og smartphone-klippekort kom til. For de er da fine, ikke?
Meget enkle er de. Og så passer de godt på de dyre, dyre klip.
Bagsiden.
Ideen kan jeg ikke tage æren for - den stammer herfra. Og så har den i øvrigt været en del af min eksplosivt voksende link-samling over de lækreste sager i blogland.
Kan du ikke leve uden et jordbær på dit klippekort, så send mig en mail. De koster 5 kr. plus porto og jeg har et par ekstra.
Så er der syv projekter tilbage på UFO-listen og vi fortsætter nedtællingen.

søndag den 15. juli 2012

Strut med strut på - DIY på hurtigt og lækkert tylskørt

Bare rolig, jeg har ikke kastet mig ud i nye projekter siden sidst, men holder mig indtil videre stramt til min plan om at gøre op med ufoerne!
Opdagede dog lige, at jeg slet ikke har får vist fødselsdagsgaven til anden ældste niecen frem, nemlig et ægte ballerina-strutskørt!
Modellen er lige så enkel, som den er skøn, og der kræves ingen symaskine.
hurtigt tylskørt uden at syJeg har fundet den flere steder i blogland, men du får da også lige en hurtig DIY her:

- Tag nogle meter tyl, gerne i flere matchende farver, samt en bred elastik. Mål op i livvidden og træk nogle centimeter fra, da elastikken giver sig under arbejdet med tyllen. Sy elastikken sammen i enderne til en cirkel.
- Klip tyllen i stykker af 15 cm x  60 cm. Læg to-tre stykker tyl sammen oven på hinanden (jeg har brugt tre) og bind dem i en knude/løkke rundt om elastikken.
- Fortsæt hele vejen rundt - men pas på, at du ikke strækker elastikken for meget, så omkredsen bliver for stor.
- Monter på ballerinaen og lad legen begynde :-)

DIY hurtgt tylskørt uden at sy
Her er den yderst lækre model iført skørtet. Det vakte heldigvis stor glæde.
DIY på hurtigt tylskørt uden at sy
Fra jeg startede, til jeg var færdig med projektet, gik der max to timer. Og fordi jeg havde fundet det meste af tyllen i enten genbrugs eller på restetilbud, var det en temmelig billig gave.

onsdag den 11. juli 2012

Nu vil jeg UFO'erne til livs - basta!

Her den anden dag lavede jeg for sjov en liste over mine halvfærdige projekter. Altså vel at mærke de halvfærdige projekter, som jeg kan huske...
Lettere chokeret blev jeg, da jeg så let som ingenting kunne skrive hele 8. OTTE!
Jamen altså, og så er mit flerårige hæklede sengetæppe-projekt ikke engang talt med - og heller ikke restelapperne efter Regnbuetæppet til mand.
Så nu må det være slut! BASTA! Derfor sætter jeg nu min første tema-uge(r) i gang!

Nemlig: UFO-uger. Tid til oprydning og færdiggørelse af hengemte, stakkels projekter, der af forskellige årsager ligger og venter på at blive sendt flyvefærdige ud i verden.

Blandt de første projekter, der skal færdiggøres er følgende:
- Kaffepose tasker, som tidligere er vist her som halvfærdige.
- Skål/kurve af kaffeposer.
- Dragonfly sjal, der tidligere er vist her og var tæt på at ende i bunken over UFO'er, fordi det blev lidt uoverskueligt. Men nu skal det være.
- Lille hæklepose med broderi til min søster.
- Puder af cowboystoffer med piping til min bror.
- Hæklet dukke til lille pige
- Etuier til klippekort
- Taske af Ritter Sport-poser
- Hæklet engel med servietring.

Derudover skal en weekend-oprydning afgøre, om der er mere, der SKAL laves færdig, før jeg kan begynde noget nyt.

Er det bare mig, der har tendens til UFO'er? Eller vil du måske også være med på en omgang oprydning? Du er meget velkommen til at låne den bette UFO-mand og også gå i gang. Bare meld ud med dine halvfærdige projekter - og værsgo at prale, når de bliver krydset af på listen :-)

fredag den 6. juli 2012

En uge, hvor øjnene indstilles til langsyn

Vi holder ferie. Den dovne, afslappede slags i lånt sommerhus, hvor ro og natur kravler ind alle vegne og gør godt. Sommerhuset med udsigten over flere kilometer eng, strand og vand gør, at vores øjne stiller ind på det lidt længere væk end bare hverdag og travlhed. I stedet bliver der plads til højtlæsning - ja, min nybagte mand læser skam højt for mig, mens jeg nørkler! - og der er plads og overskud til at bage og lave litervis af hyldedrik, samt allervigtigst at nyde det bagefter sammen med udsigten. Derudover lange ture, nørklen, eftertænksomhed, god mad, venner og alt det andet på toppen af lækker-listen.
Åhh, det gør godt i de noget sammentrukne muskler i skuldrene. Nu er de strakt godt ud og kan igen tage kampen op med hverdagen på jobbet, der starter hæsblæsende igen på mandag. Een uge var alt, det kunne blive til i denne omgang. Men hvilken uge!!!
I weekenden, når jeg igen kan linke og lege med blogger, vender jeg tilbage med resultaterne af ugens anstrengelser på kreafronten. Tiden er fortrinsvis gået med produktion af takkekort fra bryllup, men lidt andet er det også blevet til.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover