Sider

tirsdag den 26. februar 2013

Æ for ældgammelt sjal

Her kommer en gammel nyhed. For det er efterhånden flere år siden, at jeg strikkede dette kæmpestore sjal til en af mine bedste veninder. Det blev færdig i sidste øjeblik, så jeg nåede aldrig at hæfte ender, før hun fik det. I stedet fortalte jeg hende, at hun selv hurtigt kunne gøre det.
Det har hun så aldrig fået gjort. Så da jeg forleden var på besøg  hos hende, havde hun fundet det frem igen (sådan er det efter flytninger) og jeg fik langt om længe hæftet de otte-ti ender, som manglede.
Hun tog det straks i brug! For man trænger da til god, ulden varme lidt endnu, selv om det på fredag officielt bliver forår.

Sjalet er strikket i en mohair-blanding. Det er virkelig et kæmpe stort sjal - perfekt til at putte sig i. Jeg selv har et i blåt  - og det når jeg har det omkring skuldrene, når det mig næsten til fødderne bagpå.

Jeg er ret glad for det fine, men samtidig enkle mønster. Det er en gammel Kvickly-opskrift. Muligvis kan den stadig findes på Coops hjemmeside under strikkeopskrifter? De havde en del, husker jeg.

onsdag den 20. februar 2013

T for toilettasker

Voksdug kan bruges til andet end til at lægge på bordet. Især tekstilvoksdugen har jeg set brugt til mange lækre sager her i blogland.
Derfor var det også oplagt at bruge lidt af lageret, da vi for nylig skulle ud at rejse og manglede et par ekstra, mindre toilettasker til brug i håndbagagen.

Der er voksdug både yderst og inderst i toilettaskerne - og det var skønt at kunne reducere lidt i det bugnende lager i skabet!

Lynlåsene blev også taget fra lageret - en lys og en mørk. På den måde kan vi også se forskel på "hans" og "hendes".

tirsdag den 19. februar 2013

S for stofstrimler

Jeg har været kluddermor igen - eller kludemor, som det nok mere rigtigt burde hedde.
Denne gang lød ønsket på et kludetæppe i hvide, grå og sorte farver, så jeg måtte ud i de lokale genbrugser for at finde de rigtige farver til at rive strimler af.
Resultatet ser du her.  Det blev færdigt for et par uger siden og ligger nu forhåbentlig og pynter hos dets nye ejer.
Jeg har tidligere lavet mange af kludetæpperne - nogle af dem kan du se her. Har du et ønske til et, så se i min butik - her ligger eksempler på de, jeg har lavet eller har på lager. Ellers kan vi sagtens lave et efter dine ønsker.

fredag den 15. februar 2013

O for ohh my! - det er FÆRDIGT!

Huha. Egentlig har jeg stadig ikke helt selv fattet det. Men mit sengetæppe projekt er færdigt!
Præcis hvornår jeg startede på det, kan jeg ikke huske, men det var vist nok engang mellem maj og juli - i 2008!
Det var helt mærkeligt at lægge det på sengen og så konstatere, at det faktisk var langt nok denne gang. Derfor måtte der også tages fotos med det samme, i stedet for at vente til lyset blev bedre.
Endnu mangler der stadig at hæfte enkelte ender - heldigvis kun på cirka de 20 sidste rækker. Har hele tiden vidst, at hvis jeg skulle hæfte ender på det hele til sidst, så blev jeg aldrig færdig, så i stedet har jeg taget det i nogle omgange undervejs.
hæklet sengetæppe

 Hele herligheden er hæklet på pind 3 og jeg målte engang op, at det tog mig næsten tre kvarter at hækle en række. Det er over to meter i både bredde og længde. Og så er der en god tyngde i det, for der er flere kilo garn. Hvor mange, har jeg ikke turdet at veje!

hæklet sengetæppe
Tæppet er primært hæklet i Garnstudios Muskat, som har sådan en fin overflade, men også har en lidt irriterende tendens til at dele sig ind imellem. 
Hvor mange penge, der er garn for, tør jeg slet ikke regne på. Det er købt hen ad vejen, efterhånden som striberne dannede sig, og når der var gode tilbud rundt omkring. Og nej, der er ikke noget mønster overhovedet, andet end at jeg gerne ville have mange blå toner med.
hæklet sengetæppe i bølger
At jeg har arbejdet på det i fem år, er ikke helt forkert - men der har også været gode, lange stræk ind imellem, hvor det har ligget stille. Der var i hvert fald et års tid, hvor det bare lå og ventede, fordi jeg lige trængte til at lege med andre projekter.
Hvis du lægger godt mærke til det, så er et udsnit af mit topbanner (hedder det ikke det?) netop taget fra tæppets midterste del. Så meget har det nemlig fyldt i hoved og hænder.
Vil du kaste dig ud i noget lignende, så ligger min opskrift kort beskrevet her.
Og Muskat-resterne fra tæppet? Dem bruger jeg til et gigantisk blomsterflor. Så bare rolig, det er ikke slut med de enorme projekter....

tirsdag den 12. februar 2013

L for Lækker varme til Luksusdyret

Der er nu engang altså næsten ikke noget bedre, end tilfredsheden med veludført arbejde. Specielt ikke, når man taler eget arbejde. Derimod er ventetiden på, at uldting tørrer faktisk ufattelig lang!
Sådan havde jeg det søndag, da jeg skyllede mit nye halsrør op. For ja, det blev færdigt i weekenden uden planer - skønt!
Farven er ganske vintertypisk ikke helt rigtig på fotoet. Det er mere pudderblåt i virkeligheden.
Jeg er rigtig godt tilfreds med det überbløde garn og det florlette mønster. Det hedder Milanese Loop og der er gratis opskrift på håndarbejdsmekkaet Ravelry, hvis du er interesseret.
Halsrøret kan vikles to gange rundt om halsen og fylder ikke så meget, så puttefaktoren er begrænset. Til gengæld er sæsonen desto længere for, hvor meget det kan bruges. Tror faktisk også, at det kommer i brug i løbet af sommeren, som forhåbentlig bliver lang, varm og solrig.

lørdag den 9. februar 2013

I for ingen planer

Weekenden er en af de langsomste længe. Ingen planer - andet end ro, ro og ro. Ugen har været hektisk, for både ÆgteManden og hans frue. Så det tætteste vi kommer på ting, vi skal ud over ro er ønsket om hygge og at sidde tæt. Det trænger vi til.
Skulle jeg alligevel have en lille plan, så handler det om den skønne lyseblå, jeg havde med hjem fra messen i Rødovre i sidste weekend. Farven er smukkere end selv forårshimlen og garnet fra Garngaragen er så blødt så blødt. Resultatet skal varme min hals, når jeg de kommende uger bliver forårskåd på forhånd. Åhh, hvis man skulle have en plan for weekenden, så skulle det være, at det snart var færdigt. Men ingen planer skal der være - så jeg hygger mig bare med lige et par pinde ekstra...

torsdag den 7. februar 2013

G for gæk - Mens vi venter på vintergækkerne....

Her på Nørrebro er det stadig ikke blevet til vintergækker i vores ellers meget fine gårdhave. Eller også har jeg bare ikke været grundig nok til at kigge efter, når jeg går forbi. Så i stedet må der blomsterbuketter til indendørs! Forleden aften blev det til disse ni styks blomster til den efterhånden voksende bunke. Der er endnu meget lang vej til Natalia Pepes værker, men det skal nok komme.
De tager ikke lang tid at lave, de små blomster og det er dejligt overskueligt lige at lave en enkelt i ny og næ.

Samtidig er det glimrende incitament til at få lavet mit evighedsprojekt af et sengetæppe færdigt - for jeg skal bruge resterne fra det tæppe til at lave blomster af, så jeg er jo nødt til at producere nogle rester.... ;-)
Vil du gerne hækle blomster, så se min diy her.

mandag den 4. februar 2013

D - dadada for de mest tøsede punge

Hvis make-up rigtig skal pynte en - så bør det da også have et pænt sted at bo?
Jo, det synes jeg egentlig nok. Så forleden fik jeg lavet en ny makeup-pung til mig selv. Über tøsede må man jo sige, at de er! Jeg kunne bare ikke bestemme mig for, hvilken en af de to modeller, der er mest uimodståelig - hvad synes du? For meget - eller akkurat tøset nok?
Jep, disse to er de første punge, jeg har lavet. Men derefter gik jeg godt nok noget i selvsving med pungesyning..... Mere om det snart....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover