Sider

mandag den 23. november 2015

Elefanten, der kunne klare kulden

Brrrrr, kulden er kommet! Heldigvis er vi forberedt herhjemme, både med flyverdragter og en god, varm elefanthue. Faktisk er den en hel måned gammel, så den er godt og grundigt gennemtestet.
 
Huen er syet af to lag jersey, det yderste med blå stjerner, det inderste er gråmeleret. Mønstret er gratis og fra Ottobre - og sørme om ikke også fantastiske LaraLil har lavet en nem og anvendelig diy på at sy den. Altså, så kan det ikke gå galt ;)
sy elefanthue mønster

onsdag den 18. november 2015

Helt enkle, men fulde af brugsværdi

Jeg ville sådan ønske, at jeg havde mere tid til at sy. Mere tid til at tegne mønstre, til at planlægge nye projekter - åhh, bare til at være kreativ. Men for tiden bliver det mest til strik - og det af det samme mønster, nemlig Farmorfabrikkens babyvest, som jeg efterhånden har kørt ti-15 stykker af pindene af i år.
Forleden kom symaskinen dog frem. Og det blev til disse bukser i sort isoli til LilleManden. Størrelsen er 80, men med ekstra meget længde. Jeg har nemlig en lang, smal dreng, så de fleste mønstre, også dette fra Ottobre-bladet fra sidste år, skal rettes til.
Ellers er der ikke det store hokus-pokus i dem - de er gode varme her til vinterbrug. Og sørme om ikke ribkanten i turkis passer perfekt til en af hans bedste trøjer. Men ak og ve, den er han ved at vokse ud af. Så:
Kender du et godt mønster på en sweatshirt med hætte og lynlås foran i str. 80-86?

onsdag den 11. november 2015

To gaver, der ramte plet!

sy Batman-kappeNår man giver gaver til tre-årige er der ikke så meget tvivl om, om man rammer plet eller helt ved siden af skiven. Og lad mig bare sige det sådan: Der gik ikke mange sekunder, før de seneste to gavemodtagere var flyvende  af begejstring over disse her.
sy Batman-kappeTo styks Batman-kapper! Den sidste lavet, fordi jeg nu "lige alligevel var i gang". Og så er der altså ikke dobbelt op på tid på nummer to, tværtimod kan den produceres nærmest i en håndvending, når man alligevel har al udstyret fremme.
Derfor blev der ikke kun Batman-kappe til Jens, da han blev storebror. Også min venindes søn Johan fik en forleden. Bare fordi det er fedt at se glæden :)

Fakta:
Syet af lagenlærred med applikation. Sømmen forneden er lavet med en simpel rullesøm (så nemt og dejligt ikke at skulle måle og stryge for at lægge noget op, men bare at kunne køre derudaf på maskinen), og applikationen har jeg fundet ved at Google Batman-logoet og derefter printe. Til sidst er der sat en krave på og lidt velcro. Simpelt, men drøneffektivt for små superhelte-drømme.

tirsdag den 10. november 2015

En klassiker kom af pindene

Endnu en af de klassiske er kommet af pindene og direkte ned i gavekurven til de mindste størrelser, der er på vej i vennekredsen. Mønstret er fra "All you knit is love" og den er bare så fin!
Også denne er strikket i højlandsuld. Min strikkefasthed er vist noget skæv i forhold til mønstret, så jeg har måttet kompensere lidt på længden mv. Men den ser nu okay ud i pasformen, synes jeg. Den mangler bare lige en gang vask og skyl, før den kan gives væk til en lille, ny verdensborger.

mandag den 2. november 2015

Jeg har bygget en borg!

MEgentlig havde jeg tænkt, at jeg skulle vente, til jeg fik taget bedre billeder. Men når det allerede næsten er mørkt, når man kommer hjem - og rummet desuden ofte er optaget af en sovende dreng, så kan det godt have lange udsigter med de fotos.
Og jeg har sådan glædet mig til at råbe: Jeg har bygget en borg!
washi borg børneværelse
Borgen her er "bygget" med washi-tape, også kendt som maskintape, og har været planlagt længe. Men igen var det lige det med tiden  - for når drengen er vågen, er man jo optaget. Og når drengen sover, er sengen og hans værelse optaget!
Men i weekenden lykkedes det, da Far og Søn var på tur en god times tid.
Det krævede rimelig intens opmåling at få alle stregerne lige - og det er en nødvendighed, skal jeg hilse og sige! Jeg var meget glad for min patchworklineal på 16 x 60 cm. Jeg tror ganske enkelt ikke, at en almindelig lineal havde været nok. Alternativt skulle jeg have haft gang i flere blyantstreger, vatterpas eller lignende. Men ved at lægge patchwork-linealen op mod skabet ved siden af og så måle derfra, så var det forholdsvis nemt og hurtigt at sikre, at målene holdt.
Selve faconen har jeg googlet mig frem til ved at søge efter borge og børneværelser. Jeg havde dog ikke konstrueret nogen mål eller andet, men forsøgte mig bare frem (modsat mit ellers normale kontrol-gen). Og det gik sådan set fint nok.
Her er link til den tegning, som jeg syntes var bedst: http://ecx.images-amazon.com/images/I/61YUFEYtkAL._SY300_.jpg
Ønsker du at lave noget lignende - eller helt anderledes på dine vægge, så er der masser af inspiration ved at søge på washi-tape på Pinterest. Bemærk dog, at det helst skal være motiver uden mange runde former - for de er vildt svære at gengive med tapen, medmindre orker besværet med at konstruere rundingerne af mange stykker tape.

søndag den 1. november 2015

Kids month - Strikket vest - igen igen

Lige før lukketid her på Kids Month når jeg lige at klemme en enkelt strikket vest ind. Igen-igen er det Farmorfabrikkens fine opskrift på den strikkede vest. Denne gang dog let udvidet med et par ekstra ribmasker og lidt ekstra længde, sådan at den forhåbentlig går hele vinteren.
strikket vest
Jeg havde ellers store planer for Kids Month, da oktober startede, men blog-tiden har været yderst begrænset af det dersens virkelige liv med arbejds-dagligdag og en del sygdom. Så forhåbentlig får jeg mere tid til at vise frem her i november. I blog-køen ligger nemlig både flere strikkede veste, syede ting som bukser og elefanthuer samt et par Batman-kapper - og så har jeg helt selv "bygget en borg" af washitape!! Især den sidste glæder jeg mig meget til at vise frem!


I skal ikke snydes for vestens data:
Strikket i højlandsuld på pind 3. 50 gram færdig vægt. Opskrift fra Farmorfabrikken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover