Sider

lørdag den 27. februar 2016

Kreapose til søster


Der er nu ikke noget som en kreapose! En pose, der gør, at strikke- eller sytøjet er opbevaret trygt i fred for pilfingre, ikke risikerer at blive spredt for alle vinde - og desuden lige ligger klar til at blive taget med på tur til veninder eller på familiebesøg.
Selv er jeg meget glad for mine, og det er efterhånden også længe siden, at jeg syede en ekstra til min søster, da hun ønskede sig lidt strikke-opbevaring.
I julen fortalte hun så, at hun faktisk ønskede sig en ny og større kreapose, for hun strikker ofte babytæpper - og de kunne ikke være i den gamle.
Kort efter nytår stod jeg så på hovedet i stofskabet - for jeg mente jo nok, at jeg havde liiiiige noget bestemt liggende. Og bare 10 minutter senere (.....!) stod jeg klar med makkeren til det broderi, der var på hendes gamle pose - og det matchende stof til.
Posen er altså syet i det fine stof med de røde roser, koblet med broderiet med manden på. Indeni er der foer af råhvidt lagenlærred, og så er der lavet løbegang til satinsnoren.
Alt sammen er hentet på lageret, og jeg kan derfor tilfreds krydse af ved den tredje af mine #nytårsforsætsy20! Det allerbedste var dog, at søster blev glad og allerede har taget posen i brug til det næste babytæppe.

torsdag den 25. februar 2016

Dukkebleer


Sammen med bæreselen til dukken syede jeg også disse dukkebleer til niecens 4-års-gave. For det er da en essentiel del af at være dukkemor, at der er en ble, der skal skiftes.
Igen var det stof fra lageret - og jeg kan dermed sætte kryds ved nummer 2 færdige sag i #nytårsforsætsy20.
syede bleer til dukke
Desværre husker jeg ikke præcist, hvor jeg fandt mønstret på de fine bleer - men en søgning på Pinterest med "doll" og "diaper" gav flere fine muligheder. Øvelsen var så at prøve at ramme den rigtige størrelse, så bleerne vil passe niecens dukke! For at give mig selv mest mulig spillerum, lavede jeg velcroen forholdsvis aflang, sådan at der kan udvides eller slankes efter behov.

tirsdag den 23. februar 2016

Bæresele til dukken


Jeg er godt og grundigt bagud med indlæg - så her kommer det første, jeg fik lavet i 2016. Og dermed også det første, der kan tælle med i #nytårsforsætsy20 hos JeansJeans.
hjemmelavet bæresele til dukke
Min 4-årige niece er vild med sine dukker - og i og med, at hun går hjemme hos sin mor og hygger sig, er der masser af tid til at lege med dem. Til jul fik hun tre sæt dukketøj, men jeg syntes, at det var oplagt med lidt ekstra udstyr til dukkemoderen. Derfor fandt jeg mønstret på denne bæresele hos Mira, som var fin og nem at gå til.  




syet bæresele til dukke
Selen er syet i en rest lilla fløjl og foeret er fra et gammelt pudebetræk, der lige passede ind. Det eneste, jeg måtte købe, var gjordbånd og spænder. Men så længe det ikke er stof, må der gerne købes udstyr til konkrete projekter, har jeg besluttet. Det vil blive for besværligt og en begrænsning, hvis jeg på grund af en manglende knap eller noget pladevat, ikke kan få brugt af mit lager.
Det er jo ikke, fordi sådan en bæresele reducerer lageret på nogen måde synligt. Men nu er jeg da i gang!

torsdag den 18. februar 2016

Dukketøj3

De sidste ting, som niecerne og deres dukker fik i julegave var disse prinsessekjoler i to dele.
Jeg har lavet dem før, og de er nemme og hurtige - samtidig med at de har et betydeligt "glamour"-præg i børneøjne. Derfor faldt valget hurtigt på at sy modellen igen.


Mønstret stammer fra Hendes Verden og er til en build a bear bamse. Men det er et af de mønstre, der hurtigt og nemt kan reguleres i størrelsen, hvis bamse er større eller mindre.
Igen er alt stoffet fra lageret - fin måde at få brugt lidt tyl-rester og de små stykker rib på.

tirsdag den 16. februar 2016

Og en vest




Nu vi er så godt i gang, tager jeg lige endnu en vest. Håber ikke, at I er alt for trætte af at se uskarpe fotos af Farmor-veste!?! Skal vist liiiige bruge lidt ekstra tid på at få indstillet kameraet næste gang...
Denne er så lille, som den kan være. Og snart på vej ud i verden til endnu et vennepar, der er så heldige at blive forældre for første gang.

mandag den 15. februar 2016

Endnu en vest



Nøj, jeg har strikket mange Farmorveste de sidste par måneder! De er bare så lette at køre derudaf. Og så er de oplagte til al det hovsa-garn, som jeg kom til at forkøbe mig i sidste år.
Når jeg ser på billedet af garnkøbet fra sidste år, så er der faktisk taget et udmærket indhug i det - selv om et helt kilo garn faktisk tager en hel del tid at strikke sig igennem ;) Især når sådan en vest i færdig vægt maks vejer 50 gram....
En eller anden dag så vil jeg lave et indlæg om, hvad alt genbrugsgarnet er blevet til. Det kommer uden tvivl til at vare et par måneder endnu, før jeg er kommet bare halvdelen af det hele igennem. Men så længe det er så hyggeligt at strikke af - så gør det ikke så meget ;)

lørdag den 13. februar 2016

Lidt mere dukketøj



Det var simpelthen så hyggeligt at sy dukketøj - så jeg kunne næsten ikke stoppe igen. Disse natkjoler måtte jeg bare lave til de små niecers dukker. Og selv om størrelserne er små, så det er noget fnidder-gnidder at sidde med, så synes jeg, at de blev ret fine.


Begge er lukket i ryggen med velcro. Og så må jeg lige igen råbe "HURRA" for rullesømme! For dælen, hvor er det bare nemt at bruge til oplægning af små ting, som f.eks. ærmerne og den nederste kant.
Mønstret er fra Hendes Verden. Og alt stoffet - hurra hurra - er fra det bugnende lager, der dermed fik taget en lillebitte smule væk.

torsdag den 11. februar 2016

Tøj til de heldigste dukker


Mine niecer er så skønne - og vi har en dejlig tradition om, at de får hjemmelavede julegaver. Sådan foretrækker deres mor det, hvis det overhovedet kan lade sig gøre (og jeg er bestemt også fan af den ordning!)
Det giver mig nemlig mulighed for at lave de lækreste pigeting, som LilleManden jo ikke lige er aftager til... I år (eller rettere sidste år) endte valget med at falde på tøj til pigernes fine Steinerdukker.
Det var ikke helt nemt, for dukkerne er ikke helt standardmål. Så jeg endte med at forsøge mig med nogle ting, der ikke krævede præcise mål på arme og ben.
Første ting, jeg lavede færdige er disse badekåber eller frakker, som de også kan bruges som.
Mønstret er fra Hendes Verden, og begge er syet i fleece. Det er nemlig så let at bruge (fordi det ikke trævler) og giver en god effekt, fordi det giver fylde og form. Derefter er de begge kantet med brede stykker stof, så de fik lidt wauw-effekt ;)
Se, hvad jeg har lavet til dem tidligere her: Svanevinger, mere udklædning i form af en heksehat, fevinger, og også en hel del tøj, blandt andet disse nederdele og  strikkede kjoler.

tirsdag den 9. februar 2016

Kompliceret strik - og oprydning i krealageret


Uha uha. Vil ikke komme med en lang fanfare om, at jeg er tilbage og alt det der. Men det er jeg ;)
I stedet for undskyldninger om alt det kedelige og praktiske, der har taget al tiden, så vil jeg også hellere hoppe direkte til det sjove.
Se, hvad jeg leger med for tiden:
Jeg tror faktisk, at det er det mest komplicerede strik, jeg har kastet mig over nogensinde.
For ikke alene skal jeg strikke alle disse diagrammer - de skal faktisk alle strikkes på en gang! Faktisk skal man igennem seks diagrammer for hver eneste pind. Det er ret vildt, synes jeg nok. Men indtil videre er det faktisk gået uden store fejl! Jep, tør næsten ikke fortælle det (men det er rigtigt).
Nå ja for resten - det strikkes af to nøgler af den lækreste Baby Alpaca Silk, som jeg havde liggende. For jeg er nemlig hoppet med på #nytårsforsætsy20 hos JeansJeans.dk, som jeg synes er sådan en fin ide!
Hos mig er det dog med den lille modifikation, at jeg både syr og strikker mig til de 20. Og at jeg fortsætter helt frem til 1. april, lige meget om jeg når mere end de 20 eller ej. For der skal nemlig ryddes ud i krealageret, før vi skal flytte! :) Mere om det en anden gang - men det er en betydelig del af årsagen til, at her har været stille.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover